Katrien Marent

Katrien is uitbaatster van FlowingYOGA. Ze geeft dynamische vinyasa yoga waarin je wordt uitgenodigd om je lichaam en geest uit te dagen, plezier te beleven, en harmonie en rust te vinden. Ze vult haar dynamische lessen aan met rustiger vormen van yoga zoals yin yoga, yin en yang yoge en restorative yoga.

Katrien’s eerste kennismaking met yoga was in 2005 via clubyoga (een combinatie van taichi, yoga en pilates).

In 2008 reisde ze naar India waar ze authentieke dynamische yoga leerde kennen. Na deze reis was ze overtuigd dat yoga de manier was om balans te brengen in haar hectische leven als marketing en communicatiespecialist. En ze wilde deze ervaring ook delen met anderen. Zo startte ze in SportOase Leuven als lesgever clubyoga en volgde verschillende keren per week ashtanga en vinyasa yogalessen in AntwerpYoga.

Begin 2010 introduceerde ze in SportOase Leuven vinyasa yoga. Van september 2010 tot juni 2011 volgde ze een 500 uur vinyasa yoga opleiding bij Patrick en Gosta van Svaha yoga in Amsterdam. Deze opleiding gaf haar een uitgebreide achtergrond in fylosofie, asanas, pranayama, anatomie, kirtan, … In 2011 richtte ze FlowingYOGA op om deze yoga-ervaringen, die haar leven hebben veranderd, te delen in Leuven.

Katrien verdiept voortdurend haar kennis door het volgen van workshops wanneer ze ook maar de kans krijgt, zowel in België als tijdens haar vele reizen overal ter wereld (60 uur Bhakti flow immersion met Rusty Wells, 30 uur intermediate ashtanga teacher training met Manju Jois, Michael Hamilton, 100 uur Janet Stone, …).

Ze is ook gecertificeerd als relax en renew trainer door Judith Hanson Lasater (30 uur opleiding en 30 uur assisteren).

Nathalie Blavier

Als de geest ophoudt van de ene gedachte naar de andere te dwarrelen, wordt het bewustzijn een transparant juweel, genesteld in de pure essentie van zichzelf. – Patanjali

Nathalie was in het verleden altijd op zoek naar ‘iets’, maar niet goed wetende wat dat was, zijn er veel dingen haar pad gekruist.

In 2008 startte ze met een opleiding shiatsu en dit opende vele deuren. Tijdens de 3-jarige opleiding bij het Lifeforce-instituut verdiepte ze zich in deze eeuwenoude massagetechniek en kwam ze voor het eerst in contact met yoga en meditatie. Shiatsu gaf haar voldoening in het helpen van anderen maar voor zichzelf zocht ze naar meer. Want naast het bestuderen van de meridianen en de praktijk van het behandelen, vereiste deze scholing ook het aanscherpen van persoonlijke intuïtie. Hierdoor moest Nathalie dieper in zichzelf graven en ontdekte ze een verlangen naar rust. Dit leidde haar o.a. naar het International Meditation Center in Chiang Mai, Thailand waar ze 2 weken een strikt meditatieschema volgde.

Maar het was dankzij de eerste Ashtanga les, die ze volgde bij FlowingYOGA, dat Nathalie een harmonisch evenwicht vond. Nochtans twijfelde ze eerst om deel te nemen omwille van de intensiviteit van deze yogavorm, maar al gauw bleek dat het net de combinatie van concentratie en lichamelijke inspanning was die haar tot rust bracht. Nathalie was verkocht vanaf het eerste uur.

Naast shiatsu kreeg yoga vanaf die dag een prominente plaats in haar leven en sindsdien brengt ze vele uren door op haar yogamat. Ze volgde workshops bij o.a. Tim Feldman, Sue Billington, Peter Askew en werkte de 40h teacher training van David Swenson af. In 2013 volgde Nathalie succesvol een 200h teacher training in ‘De Yoga Studio’ in Eindhoven.

Inge Wauters

Inge’s allereerste kennismaking met yoga dateert uit haar tienertijd. Toen haar hobby intensief turnen combineren met studeren moeilijk vol te houden bleek, leidde haar zoektocht naar een alternatief haar naar een yoga vakantiestage. Dit was een eerste boeiende yoga ervaring maar voorlopig bleef het erbij.

Ongeveer 20 jaar later kreeg yoga wel een vaste plaats in haar leven. Naast een job en een druk gezinsleven was er ook nood aan het inbouwen van momenten van rust, ontspanning en reflectie. Gedurende meerdere jaren was een wekelijkse yogales bij Jacques Gheysen een vaste gewoonte.

Na een tijdje kwam er meer ruimte om yoga dieper te gaan verkennen en te beoefenen.

Ashtanga, Vinyasa en Prana flow yoga gingen tot de favorieten behoren en al snel kon ze de lessen en het effect ervan nog moeilijk missen.

Uit nieuwsgierigheid om zoveel mogelijk te weten te komen over deze yogavormen besliste ze begin 2013 een 200 uur Ashtanga yogadocentenopleiding te gaan volgen aan de Ashtanga Yoga Academy van Annemieke van der Zouwen. Inge blijft continu haar kennis en vaardigheden verdiepen. Zo volgde ze ook nog een teacher training bij Manju Jois een een zwangerschapsyoga opleiding. Ze volgt regelmatig workshops zoals een workshop bij Kino MacGregor.

Inge wil nu heel graag haar enthousiasme over de vele positieve effecten die ze zelf heeft mogen ervaren bij het beoefenen van deze dynamische yogavormen in haar lessen met anderen delen.

Miriam van Gilse

Miriam startte met yoga in 1998 bij Jacques Gheysen en volgde meer dan 10 jaar les bij hem. Wat de eerste jaren een wekelijkse yogales was, groeide uit tot een levenshouding.

Tijdens een verblijf van 6 maanden in India maakte Miriam kennis met Sivananda Yoga Vedanta Centres en besliste om bij hen de Teacher Training te volgen. Zij volgde de opleiding deels in Oostenrijk en deels in India (200/500 uur RYT Yoga Alliance, 2008 – 2009). Daarnaast volgde ze nog bijscholingen en workshops, onder andere Kinderyogadocent bij Kreakatau, Yoga voor ouderen en mensen met bewegingsbeperkingen bij Yoga Opleidingen Limburg, Yoga Nidra en Pawanmuktasana’s bij Yogabindu, Scaravelli Inspired Yoga bij Diane Long en bij Catherine Annis.

Miriam geeft hatha yoga sinds september 2009 en blijft zich ondertussen ook bijscholen in binnen- en buitenland.

Miriam beleeft yoga ‘on and off the mat’ en ervaart telkens weer de positieve invloed, zowel fysiek als mentaal. Ze geeft dit met enthousiasme door tijdens haar hatha yogalessen.

Sophie Vitse

Sophie heeft een passie voor beweging en werken met kinderen en volwassenen. Ze heeft verschillende jaren ervaring als docent dans, opvoedster en sociaal-cultureel werkster. Op een reis door India kwam Sophie in contact met yoga. Ze merkte dat door het beoefenen van yoga haar dynamische geest tot rust kon komen en ze ontdekte de vele voordelen die yoga te bieden heeft!

Door yoga vindt ze balans in het leven. Sophie volgde de 200h durende Yoga Teacher Training o.l.v. Joachim Meire en de docentenopleiding kinderyoga bij You-Ki en Heppie Zen. Geboeid door de veelzijdigheid van yoga, blijft ze bijleren door het volgen van allerhande lessen en workshops.

Silke Dewulf

Silke ontdekte yoga voor de eerste keer in het najaar van 2010. Ze woonde toen in Boise, Idaho als uitwisselingsstudente, waar haar lokale YMCA pilo-yoga lessen (een combinatie van pilates en yoga) aanbood. Hoewel ze initieel de lessen volgde om ‘calorieën te verbranden’, werd het al snel duidelijk dat yoga veel meer bood dan dat. De lessen brachten haar mentale rust en hielpen haar gezonder omgaan met stress. Tijdens haar uitwisselingsjaar bereikte haar eetstoornis ook een piek. Yoga heeft haar geholpen bewuster te worden van haar negatieve gedachten en vrede te vinden met haar lichaam. Yoga heeft haar ook geholpen om haar perfectionisme los te laten en een meer mindful leven te leiden.

Na haar terugkeer naar België, volgde ze voornamelijk yogalessen online. Hier en daar probeerde ze een aantal studio’s, maar was nooit volledig tevreden van de ervaring. Tot dat ze FlowingYOGA ontdekte in 2015. Ze voelde zich meteen thuis als studente.

Ze was zo gebeten door yoga dat ze in het najaar van 2015 besloot om een maand naar India te trekken om haar Yoga Teacher Training te volgen in Trimurti, een yoga school in Goa.

Sorina Ursachi

Sorina came in touch with yoga in Helsinki, Finland where she practiced for a few months Hatha yoga with an Indian Buddhist monk. She really enjoyed the experience and soon after, she also got a chance to teach yoga to children, in a kindergarten in Finland, where she was working as an English teacher.

Sorina has a degree in English language and literature and a Master in European studies. When she moved to Belgium, she started taking the yoga practice really seriously and started practicing Ashtanga yoga. With changing country and with yoga growing on her, she gave more and more into the idea of teaching it. Her teacher really supported and encouraged her to take a teacher training. She has completed a 200hr teacher training in Gent with Yogalife (a Yoga Alliance registered school) and she continues to upgrade her knowledge with undertaking trainings.

She has been working in a few places, but the journey as a yoga teacher and practitioner is only starting to truly blossom. Teaching yoga is for her a way (and challenge!) to give back to other people some of the joy and peace and meaning that she got and found while practicing yoga herself.

Barbara Van der Mersch

Barbara has been combining working with travelling for several years. On one of her travels in 2011, she tried out a yoga class in Peru. She was a gymnast when she was younger and was drawn to yoga because it reminded her of those times. However, when she tried her first class, she realized it was more to it than the physical movements. Concentrating on the breathing, she found herself being in the moment, which was a turning point in her life. She has always been a fast-paced person and through yoga she found a balance in herself which she couldn’t live without anymore after she experienced that. There was a yoga teacher training going on when she was in Peru and she said to herself, ‘one day when I have more experience, I’d love to become a teacher’.

In 2014, she was able to make that dream come true. She came across a poster in Thailand that said a yoga teacher training was starting within a week on the island of Koh Phangan. She had the time and the motivation, so she went for it. It was a fantastic experience which only added to her love for yoga. She followed a general Hatha training but next to that she learned how to teach Vinyasa, Yin&Yang and Yin classes as well. As an addition to teaching yoga, she took a training in Thai Massage which perfectly compliments her yoga knowledge, since this type of massage is named ‘Passive Yoga’.

She enjoys learning more as she goes along the yoga path but the most important lesson that still influences her own practice is how to get back to the moment through breathing, how to find strength in her own stillness through movement. She hopes to inspire others the same way she was inspired through this physical and spiritual practice.

Lore Lijnen

In 1999 startte  Lore als fitness coach. In 2005 werd ze ook Personal Trainer. Haar missie is om mensen te begeleiden op hun pad naar blijvend gezond te zijn en zich zo te voelen. Zich goed en comfortabel voelen in hun vel. Een essentieel deel van een gelukkig leven.

In 2006 startte haar spirituele pad van yoga en meditatie, in datzelfde jaar werd ze opgeleid tot pilatestrainer. Kort nadien volgde Lore ook een opleiding tot yogatrainer.

Haar carrière begon met enkel fysieke coaching, maar doorzetten, discipline en zichzelf waarderende keuzes maken – met plezier en zin – zijn een stuk van onze geest. De geest moet dus mee versterkt worden als je een stralend gezond lichaam wilt. Vandaar dat het stukje mind ook sterk meegenomen wordt in haar lessen en coachings. De geest leidt het lichaam en de geest wordt beïnvloed door het lichaam. Beide moeten aangepakt worden als je je doel wilt bereiken.

Vicky Van Loock

“Maybe the journey is not so much about becoming anything. Maybe it is about unbecoming everything that isn’t really you so you can be who you were meant to be in the first place.”

Vicky ontdekte yoga tijdens een lange blessureperiode. Ze sportte tevoren veel en had het er erg moeilijk mee om stil te zitten. Ze besefte dat niet alleen haar lichaam maar ook haar geest rust nodig had. Na haar eerste yogales – easyflow in FlowingYOGA – voelde ze voor het eerst sinds lang weer wat energie door zich stromen. Tegelijk voelde ze zich rustig en gegrond.  Ze wist meteen dat yoga ècht iets voor haar was. Ook nadat de blessure genezen was bleef Vicky yoga beoefenen, ze ging er zich meer en meer in verdiepen. Tijdens een retreat in Ibiza besefte ze dat ze graag de kracht van yoga wil delen met andere yogi’s, hen inspireren net zoals vele teachers dat met haar deden. Ze volgde een 200h yoga teacher training in Gent bij Joachim Meire. Haar stijl van lesgeven is rustig – zacht – en dynamisch – krachtig – tegelijkertijd.

Joni Asselbergs

Ik ontdekte Vinyasa Yoga bij FlowingYOGA in Leuven en al snel werd het een passie. Vooral het sportieve aspect van Vinyasa Yoga intrigeert me. Het maakt me immers sterker, houdt me gezond en heeft een rustgevend effect op me. Door de 200u Prana Vinyasa Teacher Training ® bij Nele Van Poucke te volgen, kan ik nu mijn passie voor yoga delen. Ik tracht mijn yogalessen dan ook creatief en doordacht op te bouwen dat ze uitdagend blijven maar toch toegankelijk zijn voor iedereen. Als jouw Prana Vinyasa teacher, kijk ik er naar uit om je te begeleiden naar een sterkere gezondheid en ontspanning, vol fun en ontdekking.

Erica Lutes

Erica uit Amerika, zoals sommigen haar noemen, dacht dat ze naar Leuven kwam voor een eenjarig masterprogramma. Een decennium later is zij nog steeds verknocht aan deze geweldige stad en haar inwoners. Haar passie om mensen te verbinden, anderen sterker te maken en aan te moedigen heeft haar geleid tot het geven van yoga. Ze houdt van alles wat met yoga te maken heeft: jezelf ontdekken, luisteren naar je lichaam, genezen van geest en ziel door middel van gevarieerde poses, het heden te omarmen en evenwicht te vinden. Haar lessen zijn zorgvuldig gepland met achtergrond muziek, een centraal thema of gedachte, essentiële oliën en af en toe het gebruik van haar harmonium.
Ze houdt van alle vormen yoga, gaande van power yoga tot rustgevende restorative yoga en dit voor iedereen die hierdoor geprikkeld wordt gaande van kinderen tot senioren en ze geeft zelfs als vrijwilliger yoga in de gevangenis van Leuven.

Anita Joachims

Anita is al meer dan 20 jaar een gepassioneerde lange afstandsloopster. Enkele jaren geleden maakte ze kennis met yoga via een demonstratie hangmatyoga. Verbaasd door het dynamische en speelse aspect van hangmatyoga besloot ze een les uit te proberen en al snel volgde een wekelijks bezoek aan de yogastudio. Zonder het te beseffen, zette ze zo haar eerste voorzichtige stappen in de richting van Ashtanga yoga. De meerwaarde van een aandachtige ademhaling leerde ze pas later kennen in Jamaica bij de fantastische Jane Cargill.

Na een tijdje kwam de honger naar meer en via restorative yoga, critical alignment yoga en vinyasa yoga kwam ze terecht in de Ashtanga Basics les bij FlowingYOGA. Yogateacher Aga opende voor haar de deuren naar een veel diepere yogabeleving. Na een inspirerende workshop met David Swenson besloot Anita de Ashtanga yoga docentenopleiding te volgen bij Annemieke van der Zouwen aan de Ashtanga Yoga Academy en aansluitend een workshop met Manju Jois. Intussen volgde ze ook nog een workshop met Petri Räisänen.

De passie voor lopen blijft en de passie voor Ashtanga yoga wordt steeds groter. Anita wil heel graag haar passie met jullie delen!