Ashtanga

FlowingYOGA_Slide_Ashtanga Yoga

Ashtanga is een reeks houdingen (asanas) verbonden door de adem. Deze stijl combineert opeenvolgende, vloeiende bewegingen met de aandacht op het intern bewustzijn. De series liggen vast, zijn ontworpen voor een dagelijkse zelfstandige beoefening, bouwen geleidelijk houding per houding op, vaak onder de begeleiding van een leraar (Mysore style). Je blijft aan een serie werken tot je die volledig onder de knie hebt. Steeds dezelfde serie beoefenen heeft een meditatief effect. Hoe beter je de houdingen leert kennen, hoe dieper en makkelijker je er in komt. Omdat je de volgorde van de houdingen kent, kan je je aandacht richten op je eigen lichaam i.p.v. te luisteren naar de docente. De docente op haar beurt, heeft meer vrijheid om je persoonlijk te begeleiden. De uitvoering van asana’s creëert hitte, waardoor je bloed en spieren opwarmen. Dit voert afvalproducten af uit de organen en spieren wat je lichaam soepel en gezond maakt.

Ashtanga Mysore stijl

In de Mysore stijl ga je op eigen tempo door (een deel van) de serie. De docent adviseert, assisteert waar nodig en begeleidt je in de houdingen (ook als je een houding niet meer weet). Deze les is een geweldige les om meer verdieping te vinden voor je practice. Wanneer er genoeg kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en concentratie is ontwikkeld, reikt de docent meer, dus nieuwe houdingen aan.

Gelieve een handdoekje mee te brengen zodat de docent je kan adjusten met je eigen handdoek (wat aangenamer is).

De les is zowel geschikt voor beginners  als voor de meer ervaren yogi’s. 

Ashtanga Full Primary

De Indiase Mysore style practice werd voor de Westerse noden aangepast naar een “Led class”. In een led class loodst de docent iedereen op hetzelfde tempo door de serie. Door synchronisatie van de adem met de beweging wordt de serie een doorlopende “flow”.

De hele primary serie is geschikt voor iedereen met minimaal 3 maanden ervaring en wordt iedere eerste dinsdag van de maand gegeven. Op andere dinsdagen doceren we een half primary.

Ashtanga Half Primary

Ashtanga Half Primary is een kortere Led class. De klas gaat langzamer, er is meer tijd voor opties en er wordt maar een deel van de hele serie uitgevoerd.

De les is geschikt voor nieuwere studenten tot half gevorderen. Niet voor absolute beginners.

Ashtanga Basics

Ashtanga Basics is een kortere Led class die ideaal geschikt is voor nieuwe studenten die een dynamische practice willen. De houdingen worden in detail uitgelegd. Er wordt veel aandacht gegeven aan de basisprincipes van ashtanga yoga. De klas gaat langzamer en er wordt maar een deel van de hele serie uitgevoerd..

De les is geschikt voor absolute beginners.