Yogatherapie voor chronische ziektes en kanker

Wil je ook graag yoga beoefenen, maar heb je chronische gezondheidsproblemen of  kreeg je  in het (recente) verleden te maken met een kankerdiagnose, dan kan je in deze les de specifieke yoga-tools aanleren die een aanvulling en ondersteuning kunnen zijn voor je (klassieke) behandeling.

We werken in kleine groepjes zodat er extra veel ruimte is om aanpassingen te doen afgestemd op jouw specifieke noden op dit moment.

In een door yoga geïnspireerde levenswijze kijken we op een holistische wijze naar gezondheid en zetten we in op het versterken van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

We gebruiken yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, visualisatie en meditatietechnieken om op een andere wijze te leren omgaan met de klachten die gezondheidsproblemen met zich mee kunnen brengen.

Je hoeft zeker nog geen eerdere ervaring met yoga te hebben om te kunnen deel nemen.

Een nieuwsgierige en open ingesteldheid samen met het nodige geduld volstaan.

Wil je zeker zijn dat je in deze les op een veilige manier yoga aangepast aan jouw specifieke situatie kan beoefenen neem dan vooraf even met ons contact op via info@flowingyoga.be en vraag je behandelend arts ook gerust om advies.

Lesgeefster

Inge Wauters: gecertificeerd yogadocente met specialisatie in yogatherapie en yoga voor kankerpatiënten. Naast haar passie voor yoga werkt Inge dagelijks met kankerpatiënten in het UZ Gasthuisberg.

Wanneer?

De les vindt plaats woensdagavond van 17:00 tot 18:15. Check het lesrooster regelmatig voor aanpassing van de data.

Prijs?

De eerste les is een proefles en kost 5 euro. 

Daarna betaal je ofwel losse lessen aan 13 euro per les of je kan een 10-beurtenkaart nemen voor 100 euro. De 10-beurtenkaart is 1 jaar geldig.

Inschrijven op voorhand is niet nodig.

De les is in het Nederlands.