Vinyasa

Vinyasa is een dynamische, actieve vorm van yoga waarbij we ademhaling en beweging synchroniseren. Iedere les bestaat uit een creatieve flow van yogahoudingen. Anders dan de vaste serie van Ashtanga is elke Vinyasa  les anders. Het is steeds een ontdekking. Er is ruimte voor specifieke aandachtspunten (vb. heupopeners, core stabiliteit, …), muziek, …

Alles is mogelijk waardoor je zelf nieuwe mogelijkheden en nieuwe grenzen kan ontdekken. Je weet nooit wat je kan verwachten waardoor je je leert concentreren, leert volgen en aanvaarden. Vinyasa is dynamisch en leuk.

Je zal spieren ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had. Je lichaam wordt sterker, het maakt je soepeler, terwijl het evenwicht brengt en je geest helpt te ontspannen.

In onze vinyasa lessen, passen we het principe van Vinyasa Krama toe of het perfect verbinden van asana’s (houdingen) in een reeks waardoor het meditatie in beweging wordt. De asana’s worden opgesplitst in vloeiende bewegingen zodat je op perfecte wijze in de houdingen kan komen.

Er zijn lessen voor elk niveau, van beginners tot gevorderd.