Yin Yoga / Deep Release Yin

Yin Yoga bestaat uit een reeks grondoefeningen die 3 tot 5 minuten aangehouden worden.

Deze vorm stimuleert bindweefsel, ligamenten en kraakbeen, belangrijk om de maximale bewegingsvrijheid in gewrichten te behouden. Dit kan je niet bereiken met de meer actieve, yang yogastijlen die de spieren versterken en verlengen.

Yin yoga geeft je de tijd om elk aspect van je lichaam te voelen. In het moment zijn, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel. Het effect van yin yogahoudingen is een soepeler, energetisch stabiel en sterker lichaam. Het biedt een perfecte aanvulling bij de yang stijlen, het stimuleert meridianen en organen en bereidt de geest voor op meditatie.

Deep release yin yoga

Last van spanningen die altijd maar terugkomen? Dan is de deep release yin yoga iets voor jou. 
Iedereen heeft wel eens van die spierknopen – ook wel triggerpoints genoemd – die je beperken in je bewegingen, pijn veroorzaken. Je kan ze laten losmaken door een massagetherapeut, maar in de deep release yin yoga geef jij jezelf een diepe massage gebruikmakend van een tennis- of massagebal. Door de roll & release techniek te combineren met yinhoudingen werken we dieper in op spieren en bindweefsel (fascia). Zo wordt je soepeler en krijg je meer symmetrie in je lichaam.

De lessen zijn voor elk niveau toegankelijk.