Yoga voor Zwangeren

Yoga voor Zwangeren richt zich op de dingen die je nog kan doen tijdens de zwangerschap. Het is een actieve les waar we werken aan plezier, ontspanning, voorkomen van algemene fysische problemen en efficiente ademhaling.

Bij een zwangerschap verandert er veel in je lichaam: hormonen maken ligamenten soepeler, het bloedvolume verhoogt, organen moeten harder werken, … Deze veranderingen veroorzaken vaak ongemakken.

Je leert yogahoudingen om hier mee om te gaan. Je leert houdingen die je buik ontzien en je ‘ruimte’ geven. Veel houdingen helpen tegen vochtvasthouden, misselijkheid en krampen. We werken aan het verstevigen en verlengen van been-, bil- en rugspieren. Verder leer je oefeningen om verkrampingen los te laten, wat van pas zal komen tijdens de bevalling. Je leert omgaan met pijn, met weeën en met wisselende stemmingen. Een focus op ademhalings- en ontspanningsoefeningen zorgt ervoor dat je je kunt ontspannen en zo oefen je om tijdens de bevalling alles los te kunnen laten.

Je bereidt je voor op een bewuste en actieve bevalling en een snel herstel.

Je kan starten vanaf 14 weken tot aan de bevalling. Zonder yoga-ervaring raden we aan om uiterlijk met 25 weken te starten.